Svjetsko nogometno prvenstvo U-20, čija selekcija se igra u Kolumbiji, stiglo je do četvrtfinala što znači da više nema lakih utakmica. Ukoliko se dvoboj Španjolske i Brazila može smatrati najjačom utakmicom ovoga dijela natjecanja, prva sljedeća po kvaliteti i atraktivnosti je utakmica Portugala i Argentine. I jedna i druga zemlja poznate su po talentiranim mladim igračima, s tim da su mnogi Portugalci zapravo naturalizirani Brazilci, čemu pogoduje vrlo liberalan nogometni zakon; stranac (a najviše je Brazilaca) koji odigra pune dvije sezone u portugalskoj ligi dobiva 'nogometno državljanstvo'.

U sastavu Portugala najviše igrača dolazi iz Benfice i, iznenađujuće, Beira Mara - portugalskog ligaša s očigledno odličnom školom nogometa. Veći dio mladih portugalskih reprezentativaca natječe se u domaćoj Ligi Sagres, no ima i onih koji igraju u Italiji, Belgiji i Španjolskoj. Najbolji strijelac ove portugalske selekcije je devetnaestogodišnji igrač Benfice Nelson Oliveira koji je zadnjih nekoliko sezona proveo na posudbama, no ove će vjerojatno biti priključen prvom sastavu Benfice.

U sastavu Argentine posebnu pažnju treba obratiti na jednog od najmlađih igrača; riječ je o Juanu Iturbeu kojega su već uočili skauti Porta i privezali ga višegodišnjim ugovorom. Iturbe je dijete Paragvajaca koji žive u Argentini i kao mladić nastupao je za mlade paragvajske selekcije, no na koncu je odlučio igrati za Argentinu. Budući da su ga skauti Porta uočili i potom transferirali u redove portugalskog prvaka, nema nikakve sumnje da je riječ o igraču kojega se isplati pogledati. Utakmicu Portugala i Argentine pogledajte na kanalu Eurosport 1.