Svake godine u mjesecu kolovozu nadamo se da bi hrvatski prvak, a to je zadnjih godina Dinamo, mogao nekim čudom proći kvalifikacije i plasirati se u nogometnu Ligu prvaka. Unazad nekoliko sezona elitno europsko klupsko natjecanje ostalo je nedosanjani san, no ove sezone stvari izgledaju vrlo dobro. Dinamo se plasirao u zadnje, četvrto pretkolo LP, a ukoliko prođe švedskog prvaka Malmöa, nakon puno godina Hrvatska će imati predstavnika u Ligi prvaka.

Objektivno gledano, Dinamo je bolja momčad i definitivno se nalazi u boljoj formi. Rezultati u dosadašnjem dijelu kvalifikacija za LP i u domaćem prvenstvu daju za pravo navijačima 'Modrih' da ovoga puta iščekuju iskorak. Malmö je daleko od nepobjedive momčadi i čine se slabijima nego prošle sezone kad su s dva boda ispred Helsingborgsa postali prvaci. Trenutno se nalaze na devetome mjestu švedske lige, a u 18 utakmica postigli su samo 19 golova. Jurčićeva momčad izgleda ozbiljno i čvrsto i bilo kakva domaća pobjeda bez primljenoga gola bila bi dobar kapital pred uzvratni susret.

Dinamo je u petak u sklopu četvrtoga kola MAXtv Prve lige iz Maksimira ispratio Karlovac s pet lakih komada, a sam Jurčić je nakon utakmice rekao da ima slatkih briga koji napadački dvojac poslati na teren protiv Šveđana budući da mu sva trojica igraju vrlo dobro. Iz navijačke perspektive potpuno je nevažno tko će zabiti gol, jedino što je važno je pobijediti Švede, zatim izdržati u uzvratu i konačno se plasirati u Ligu prvaka!

Susret četvrtog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka između Dinama i Malmöa pogledajte na kanalu HRT2.