U četvrfinalu Svjetskog prvenstva U-20 selekcija sastaju se dva ponajveća favorita za naslov, Brazil i Španjolska. I jedni i drugi imali su relativno lagan put do četvrtfinala; Brazil se u skupini lako obračunao s Austrijom, Panamom i Egiptom te u osmini finala sa Saudijskom Arabijom, a Španjolska je u skupini 'hendikepirala' Kostariku, Ekvador i Australiju, a u osmini finala nakon izvođenja jedanaesteraca prošla Južnu Koreju.

Glavni igrač Brazila na ovome turniru je vezni igrač Intera Coutinho koji je do sad postigao tri gola, udijelio nešto asistencija i držao konce igre Brazila. Mladić ima samo devetnaest godina i čini se da je pred njim vrla lijepa nogometna budućnost. Vrlo dobro je odigrao i napadač Sao Paola Henrique koji je zabio dva gola, no u oba slučaja to su bili prvi golovi u mreži protivnika pa zbog toga vrijede više.

Mlada španjolska reprezentacija sastavljena je dobrim dijelom od igrača iz Barcelonine La Massie, čak njih šestorice, no najbolji strijelac dolazi iz redova Barcinog gradskog rivala Espanyola. Riječ je o napadaču Vazquezu koji je do sad zabio četiri gola. Od igrača Real Madrida na ovome turniru se istaknuo Canales s dva zgoditka, no teško da će mu dobre igre za reprezentaciju pomoći da popravi svoj status kod Mourinha jer je poznato da Portugalac preferira iskusne igrače.

Ova utakmica je svojevrsni finale prije finala i za očekivati je da će obilovati atraktivnim potezima najviše svjetske razine, a kako će završiti, pogledajte na kanalu Eurosport 1.