Navigation Content
Dijamanti

Diamonds

James Purefoy u priči o malim i velikim igračima uključenim u prljave poslove oko afričkih dijamanata

INFO

GlumciJames Purefoy, Derek Luke, Joanne Kelly, Louise Rose, Stephen McHattie, Benjamin Ayres, Jeremy Crutchlev

Sažetak

Nekoć moćna tvrtka Denmont Corporation na rubu je propasti: glave bi je mogli doći mladi konkurenti i glasine o krijumčarenju dijamanata. Neumoljivi Lucas Denmont (James Purefoy) pokušava pod svaku cijenu vratiti tvrtku u život.

Kada njezinu kćer geologinju ubiju u rudniku dijamanata u Kongu, američka senatorica Joan Cameron (Judy Davis) putuje u Afriku u potrazi za odgovorima. Potraga je dovodi do Piersa Denmonta (Derek Jacobi), koji strahuje da njegov sin Lucas stoji iza ubojstva.Stephanie Dreiser (Joanne Kelly), koja je bila uz Joaninu kćer u trenutku pogibije, tugu pokušava otjerati poslom te odlazi na Kanadski Arktik kako bi tražila dijamante daleko od krvoprolića u Kongu.

U Londonu, jedna druga mlada i ambiciozna žena, manekenka Luna Koroma (Louise Rose), misli da je nasilje ostavila u svojoj prošlosti kada je izaberu za zaštitno lice Denmonta. No, nakon što podlegne čarima zgodnog poslodavca, počinje sumnjati u čistoću Lucasova poslovanja.

U Sierra Leoneu, Lunini strahovi se ostvaruju: Denmontova prljava taktika oživjela je ratove oko dijamanata i mlado siroče Sheku mora umaći pobunjeniku i ratnom vođi koji ga je podigao. Sa šakom neobrađenih dijamanata u džepu, hoće li se Sheku spasiti?

TV film 'Diamonds' majstorski isprepleće ovih nekoliko radnji, otkrivajući složenu i opasnu mrežu koja povezuje sve koji su se odvažili na potragu za 'savršenim' draguljem.
Glumačka ekipa uključuje poznatu Judy Davis, proslavljenu TV ulogama ('Život s Judy Garland') i filmskim ostvarenjima ('Put u Indiju', 'Muževi i žene'), dobitnicu triju Oscara, a za istu nagradu nominiranu čak deset puta. Tu su i Sir Derek Jacobi, dobitnik dvaju Emmyja ('Deseti čovjek', 'Frasier'), James Purefoy ('Resident Evil') i Joanne Kelly ('Nestali'). Redatelj Andy Wilson režirao je brojne poznate serije, od 'MI-5' i 'Hotela Babylon' do 'Poirota' i 'Miss Marple'.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...