U susretu trećega kola poljske nogometne lige (Ekstraklasa) sastaju se stari znanci, GKS Belchatow i Lech Poznan. Oba sastava su redoviti prvoligaši, a u zadnjih šest sezona susreli su se četrnaest puta te odigrali čak devet remija. Zadnjih nekoliko sezona Lech iz Poznana je učinio iskorak i nekoliko puta se plasirao u sam vrh tablice, no bez obzira na činjenicu da je Lech kvalitetniji, utakmice sa Belchatowom uvijek su bile neizvjesne.

Nova sezona poljske Ekstraklase je tek počela i još je prerano davati ocjene o sastavima, no treba reći da je Belchatow za razliku od Lecha već izgubio jedan susret i to od Ruch Chorzowa. Lech je u prvenstvo ušao sa visokom gostujućom pobjedom (5-0 kod LSK Lodza), a u drugoj utakmici je remizirao kod Zaglebia. Valja reći da je Lech iz Poznana internacionalni sastav s puno stranaca i velikom srpskom kolonijom, dok je Belchatow više poljski sa svega dvije iznimke od kojih je jedna naše gore list. Riječ je o obrambenom igraču Mati Laciću koji je ponikao u RNK Splitu. Lacić je odigrao već dvije sezone za Belchatow, no prije toga je bio velika ptica selica; u devet sezona promijenio je devet klubova!

Belchatow je u prošlom kolu bio uvjerljiv na svome terenu, no Lech je sigurno teži protivnik od Podbeskidzie i neće pasti lako. Momčadi Lecha i Belchatowa se dobro poznaju pa bi ovo mogla biti još jedna neizvjesna utakmica u nizu između ovih suparnika, a hoće li opet završiti remijem, pogledajte na kanalu Eurosport 2.