U nedjeljnoj utakmici četvrtoga kola MAXtv Prve lige sastaju se RNK Split i Osijek. Ta dva sastava bi mogla ove sezone igrati važnu ulogu u prvenstvu i sigurno računaju na mjesto u gornjem dijelu tablice. Split je vrlo solidno odigrao europske utakmice; dobio je sve što je trebao i na kraju ispao od jačeg protivnika, Fulhama. Ni protiv londonskog sastava Split nije bio bez izgleda, a da su u domaćoj utakmici realizirali barem jednu od tri stopostotne šanse, tko zna kako bi sve završilo. Katalinićeva momčad pokazala je karakter i ako se ove sezone ne budu događale nepredvidive situacije, Split će opet biti među najboljima.

Osijek je solidno ušao u sezonu; nakon uvodnog remija protiv Rijeke u Gradskom vrtu (1-1) uslijedile su dvije pobjede protiv Istre i Zagreba. Split je sigurno bolja momčad od dosadašnjih ovosezonskih Osijekovih protivnika pa će ova utakmica biti najbolji test za Slavonce da provjere koliko su zaista dobri. Osijek se u prelaznom roku riješio nekolicine igrača; s nerazriješenim računima je otišao Jurica Pranjić, Pelaić je otišao u Zagreb, a talentirani veznjak Mile Škorić od ove sezone igra za drugoligaša Goricu. Koliko je bio pametan potez pustiti Škorića da ode, pokazat će vrijeme, no Slavonija je uvijek obilovala talentima i na mjesto Škorića uskočit će neko drugo ime.

Ovaj meč bi mogao biti zanimljiv i zbog toga što ova dva sastava preferiraju različite nogometne filozofije. Split igra tvrdi muški nogomet i u njegovim utakmicama ne pada puno golova, dok Osijek igra ofanzivnije i lepršavije težeći više nadigravanju. Tko uspije nametnuti svoj stil igre bit će u prednosti, a kako će se utakmica odvijati, pogledajte na kanalu Arenasport 1.