Svjetsko nogometno prvenstvo za igrače do dvadeset godina koje se igra u Kolumbiji došlo je do eliminacijske faze. Među najboljih šesnaest nije se uspjela plasirati i naša mlada reprezentacija; nakon poraza od slabe Saudijske Arabije i nešto bolje Nigerije stigao je sramotni poraz od Gvatemale i naša mlada repka natjecanje je završila s tri poraza. Kad bi ovakav rezultat analizirala neka objektivna komisija, cijeli stručni stožer bi zauvijek 'dobio pedalu' iz hrvatskog nogometa, no s obzirom na vladajuću garnituru vinovnici akcije Kolumbija mogli bi dobiti i unapređenje...

No, bez obzira na ispadanje Hrvatske, nogomet ide dalje, a za ulazak u četvrtfinale u noći sa srijede na četvrtak (reprizirano naredi dan) borit će se Brazil i Saudijska Arabija, Francuska i Ekvador, Engleska i Nigerija te Španjolska i Južna Koreja. Od svih navedenih reprezentacija najbolji dojam su ostavili mladi Španjolci iako nikad ne treba otpisati uvijek talentirani Brazil. Za očekivati je prolaz favorita u četvrtfinale, a tada kreće čistilište! Ukoliko u osmini finala ne bude velikih iznenađenja, za ulazak u polufinale trebali bi igrati Brazil i Francuska te Španjolska i Engleska, a to su susreti dostojni finala.

U drugom dijelu ždrijeba favoriti su Portugal, Argentina, Meksiko i domaćin Kolumbija, a koje će reprezentacije ući među osam najboljih pogledajte na kanalu Eurosport 1.