Ove srijede hrvatska nogometna reprezentacija igra prijateljski susret s reprezentacijom Republike Irske. Kako to već biva u utakmicama ovoga tipa (prva provjera nakon ljetne pauze) oba izbornika najavila su da će isprobati veliki broj igrača pa od ovog susreta ne treba očekivati najvišu razinu nogometa, no upravo zbog takvih lepršavijih okolnosti susret bi mogao biti vrlo zanimljiv.

S Ircima smo se do sada sreli tri puta; dva puta smo izgubili, jednom slavili, a svaki put utakmice su bile tvrde. Irci u susret ulaze ohrabreni lijepom serijom od četiri pobjede za redom (Sj. Irska, Škotska, Makedonija, Italija), dok naša reprezentacija sve više ostavlja dojam da nešto ne funkcionira kako treba. Poraz pa iščupana pobjeda na domaćem terenu protiv Gruzije bili su dovoljni da se jave Bilićevi kritičari i ospu paljbu po izborniku, no njegova je stolica za sada čvrsta. Od utakmice s Irskom Bilić i društvo očekuju jednu dobru provjeru i skeniranje stanja pred ključne dvoboje u kvalifikacijama za EURO 2012, no eventualni poraz dodatno bi poljuljao poziciju do jučer na sva usta hvaljenog izbornika. Tako je to u hrvatskom nogometu; kratak je put od vrha do dna...

Od nogometaša koji su dobili poziv otpali su Jelavić i Badelj zbog ozljeda, a nakon dugog izbivanja vraća se naš najvredniji i najkarakterniji igrač Ivica Olić. Iako ne treba očekivati spektakl od Olića već u prvom susretu, nema sumnje da će 'ludi posavski konj' kvalitetno iskoristiti sve minute koje mu izbornik pokloni; u najmanju ruku neće razočarati pristupom.

S hrvatske strane kandidati za nastup su: Pletikosa, Subašić i Runje (vratari), Srna, Vrsaljko, Ćorluka, Šimunić, Lovren, Schildenfeld, Strinić, Pranjić, Vukojević, Dujmović, Modrić, Kranjčar, Iličević, Perišić, Eduardo, Olić, Kalinić, Mandžukić i Petrić.

Reprezentativne utakmice u kolovozu često znaju biti vrlo efikasne, a koliko će golova ovoga puta pasti i hoće li Hrvatska proći bez poraza u Dublinu, pogledajte na kanalu HRT2.