U redovima RNK Splita ne nedostaje optimizma uoči povijesnog gostovanja u Londonu, gdje će protiv Fulhama, na stadionu Craven Cottage, u četvrtak (20.30 sati) pokušati napraviti senzaciju i izboriti plasman u doigravanje Europske lige.

Split je u prvom susretu iznenadio engleskog premierligaša odigravši u Dugopolju prošlog četvrtka neodlučeno bez golova te sada s puno nade putuje u Englesku na uzvrat. U redovima Splita vjeruju da mogu postići gol i izboriti prolazak u nastavak natjecanja.

'Odigramo li kao u prvoj utakmici, imamo izglede za prolaz. Moramo biti hrabri i pametni, a šanse za gol će doći, kao što su došle i u Dugopolju. U prvoj utakmici nismo ih realizirali, no sada vjerujem da ćemo postići gol', kaže trener crvenih Ivan Katalinić, koji očekuje puno konkretnije i opasnije izdanje Fulhama u uzvratu:

'Imali su sedam dana da poprave svoju formu i fizičku spremu, koja će im biti potrebna jer će oni napadati, ići po pobjedu. No, ne vjerujem da će srljati, nakon prve utakmice sigurno će nas shvatiti puno ozbiljnije.'

Straha od atmosfere nema, a prema najavama, stadion Craven Cottage neće biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

'Oni ne stvaraju veliki pritisak s tribina, kod njih je više kazališna atmosfera, nisu oni Liverpool ili Manchester. Navijači se mogu okrenuti protiv nas jedino ako ih moji igrači izazovu otezanjem igre. Po meni je najvažnije da se ne preplašimo, uz pravi pristup, bez straha, utakmica će biti zanimljiva do posljednje minute', istaknuo je Katalinić i prognozirao prolaz svoje momčadi uz rezultat 1:1.