Navigation Content

Vampirski dnevnici

Vampirski dnevnici

The Vampire Diaries

Više strasti, krvi i akcije. U drugoj sezoni zlo dolazi u paru lijepe Katherine i zlobnog Klausa.

INFO

GlumciIan Somerhalder, Steven R. McQueen, Katerina Graham, Candice Accola, Zach Roerig, Michael Trevino, Paul Wesley, Matthew Davis, Nina Dobrev

Sažetak

Druga sezona uvodi nove likove, a u seriji se konačno pojavljuju i vukodlaci te prvi vampiri na svijetu. Tu se posebno izdvaja Rose (Lauren Cohan) 500-godišnja vampirica koja je zaljubljena u Damona, a Michael McManus će se pojaviti u gostujućoj ulozi vukodlaka.

U ulozi najvećeg negativca pojavljuje se glumac Joseph Morgan koji će utjeloviti zloćudnog vampira Klausa. Zanimljivo je kako se Paul Wesley originalno prijavio za ulogu Damona na audiciji.

U prvoj sezoni Stefan Salavatore (Paul Wesley) i njegov brat Damon (Ian Somerhalder) vratili su se u svoj rodni grad Mystic Falls u Virginiji iz dva različita razloga. Stefan je bio odlučan u namjeri da bolje upozna Elenu Gilbert (Nina Dobrev) koju povezuje nevjerojatna sličnost s Katherinom Pierce, prelijepom, no nemilosrdnom vampiricom koju su oboje braće voljela davne 1864. godine. Damon pak želi vratiti Katherine iz groba, jer vjeruje kako je ondje davno zatočena zbog vještičine čarolije.

U šokantnom završetku sezone Elenin ujak John Gilbert (David Anders) je ugledao Katherine Pierce, dok je Elenin problematični mlađi brat uzeo smrtonosnu dozu tableta. Iste noći Tyler Lockwood (Michael Trevino), Matt Donovan (Zach Roerig) i Caroline Forbes (Candice Accola) su doživjeli prometnu nesreću pokušavajući izbjeći kaos na trgu, a Caroline završila u bolnici i to u životnoj opasnosti.

Pojava zlobne Katherine u Mystic Fallsu će dodatno zakomplicirati ljubavni trokut između Stefana, Elene i Damona. U opasnoj igri slamat će se mnoga srca, a Stefan i Damon će biti prisiljeni boriti se sa zlom koje je jače od ičega…vampirom Klausom koji je u lovu na Elenu.

Serija je snimana prema seriji romana 'The Vampire Diaries' L. J.-a Smitha na lokacijama u Atlanti. Osvojila je nagradu People's Choice i šest nagrada Teen Choice. Vrlo brzo je stekla popularnost i kultni status među mlađima generacijama, a premijeru druge sezone gledalo je 3,4 milijuna gledatelja.

Originalnu glazbu u seriji potpisuje Michael Suby zadužen i za glazbenu podlogu u seriji 'Slatke male lažljivice', a prošle godine izdan je i uspješni soundtrack 'The Vampire Diaries'.

Uz neizbježne sličnosti sve popularnijih vampirskih tema, kritičari seriju ocjenjuju mnogo boljom od filmova Sumrak sage koji su snimljeni nakon izdanja romana 'Vampirski dnevnici'.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...