Navigation Content

Povratak u raj

Povratak u raj

Return to Paradise

Dvojica prijatelja moraju odlučiti hoće li pomoći trećem koji je uhićen u Maleziji zbog posjedovanja droge

INFO

RedateljJoseph Ruben

GlumciVince Vaughn, Anne Heche, Joaquin Phoenix, David Conrad, Vera Farmiga

Sažetak

Trojica mladih Amerikanaca John zvani Sheriff (Vince Vaughn), Lewis (Joaqin Phoenix) i Tony (David Conrad) provode odmor u prekrasnoj Maleziji prepuštajući se jednonoćnim vezama i uživanju lakih droga.

I dok Sheriff i Tony planiraju put natrag, Lewis odluči otputovati u Indoneziju kako bi ondje pomogao u zaštiti ugroženih orangutana...

New York, dvije godine kasnije. Sheriffu koji radi kao vozač limuzine pristupi odvjetnica Beth Eastern (Anne Heche) obavijestivši ga da je Lewis u Maleziji osuđen na smrtnu kaznu zbog posjedovanja nedopuštene količine hašiša. Do izvršenja presude ostalo je samo osam dana, a Lewisu je jedini spas da i Sheriff i Tony priznaju posjedovanje droge kako ne bi bio osuđen kao krijumčar narkoticima.

Šokirani viješću, Sheriff i Tony nađu se pred najtežom odlukom u životu: ili će obojica u Maleziji odslužiti trogodišnju kaznu zatvora ili će Lewis biti obješen. Za priču se zainteresira i novinarka M. J. Major (Jada Pinkett Smith)...

Prema scenariju Wesleyja Stricka i Brucea Robinsona film je režirao Joseph Ruben, cijenjeni autor horora ('The Stepfather') i znanstveno-fantastičnih filmova ('Dreamscape') koji je potvrdio da i u konvencionalnijem žanru suvereno vlada pričom i njezinim klimaksom.

Rubenov film tako otpočetka gradi napetost temeljenu na ogoljenim dvojbama o vlastitom konformizmu, odnosno o žrtvovanju u ime drugog. Sadržajnu slojevitost prati istančana vizualizacija (film je sniman u SAD-u, Hong Kongu i Tajlandu) pri čemu se skladno izmjenjuju kadrovi slikovitih tropskih plaža, sumornog New Yorka, elegantnih interijera na Manhattanu i neljudskih uvjeta u malezijskim zatvorima.

U glavnim su ulogama Vince Vaughn ('Pazi, lopta!', 'Starsky & Hutch') i David Conrad ('The Weekend', serija 'Par nepar') kao dvojica prijatelja u zatvorenikovoj dilemi, zatim Joaquin Phoenix ('Gladijator', 'Hotel Ruanda') koji u Maleziji čeka izvršenje smrtne kazne, te Anne Hache ('Predsjedničke laži', 'Šest dana sedam noći') kao odvjetnica koja ima težak zadatak izboriti blažu kaznu za svog rigorozno osuđenoga klijenta.

Četvero središnjih interpreta sugestivno su odradili svoj posao. Intrigantan, kompetentno realiziran i beskompromisan do iznenađujućeg završetka, film je dobio vrlo dobre kritike učvršćujući karijere svoje glumačke i autorske ekipe u kojoj je i skladatelj Mark Mancina ('Legenda o medvjedu'), zaslužan za izvrsnu glazbenu podlogu.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...