Navigation Content

Gospoda Bronco

Gospoda Bronco

Gentlemen Broncos

Tinejdžer Benjamin samotnjak je koji obožava pisati, ali život mu se preokrene kad njegovu priču ukrade poznati pisac fantastike Ronald Chevalier, a lokalni je filmaš pretvori u katastrofalan film

INFO

RedateljJared Hess

GlumciMichael Angarano, Jennifer Coolidge, Jemaine Clement, Mike White, Sam Rockwell

Sažetak

Što znanstveno-fantastične odiseje u svemiru, kokice, mitski kvasac, pobunjeni tinejdžeri, plagijarizam i cijenjena 'radionica bluna' dr. Ronalda Chevaliera imaju zajedničko? Svi oni čine šašavi univerzum 'Gospode Bronco', redatelja Jareda Hessa, autora filmova 'Napoleon Mali' i 'Nacho Libre'.

Oda svim adolescentskim čudacima i umjetnicima, 'Gospoda Bronco' isprepleće niz priča u čijem je središtu Benjamin Purvis (Michael Angarano), simpatičan gubitnik čija se strast za pisanjem znanstveno-fantastičnih romana okrene naglavačke kad njegov idol, slavni pisac fantastike dr. Ronald Chevalier (Jermaine Clement) ukrade njegovu priču u kampu za pisce.

Benjamin, sedamnaestogodišnji nadareni pisac, živi u geodetskoj kupoli u državi Uti s majkom (Jennifer Colidge), nadobudnom kreatoricom spavaćica. Školovan kod kuće, Benjamin nema puno iskustva sa stvarnim svijetom, ali mašta ga odvodi u fantastične svjetove daleko od dosadnoga gradića u kojem živi.

Kada dozna da njegov idol, ZF-legenda dr. Ronald Chevalir predaje na 'Cletus festivalu' ('najbolji kamp za pisce u Uti'), to je životna prilika za mladog autora. Spakira svoj rukopis, 'Gospodari kvasca: Bronco godine' i odlazi ostvariti svoju sudbinu.

Ondje upoznaje nove, jednako neprilagođene prijatelje – mladu spisateljicu ljubavnih romana Tabathu (Halley Feiffer) i tinejdžerskog redatelja Lonnija (Hector Jimenez), koji je već snimio 80-tak naslova.

Benjaminov dolazak na festival ima dvije neočekivane posljedice. Lonnie prema njegovu romanu odluči snimiti dugometražni niskobudžetni film, a sam Chevalier toliko je impresioniran Benjaminovim uratkom da u očajničkom pokušaju da spasi vlastitu karijeru, odluči unijeti neznatne promjene u rukopis i izdati ga kao svoj roman, 'Kronike Brutusa i Balzaaka'.

Sam Rockwell glumi lik Bronca/Brutusa, iz Benjaminove i Ronaldove priče, koji se zajedno s najboljom prijateljicom iz djetinjstva Vanayjom/Venonkom, junački suprotstavlja nadglednicima tvornice kvasca u pokušaju da spase civilizaciju.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...