Navigation Content
Vrućina

Heat

Triler-drama Michaela Manna s izvrsnim Alom Pacinom i Robertom De Nirom kao profesionalcima sa suprotnih strana zakona

INFO

Glumci Al Pacino, Robert De Niro, Val Kilmer, Jon Voight, Tom Sizemore, Diane Venora, Amy Brenneman, Ashley Judd

Sažetak

Neil McCauley (Robert De Niro) i njegova sjajno organizirana banda profesionalaca ciljano pljačkaju samo banke ili zaštitarska vozila koja prevoze velike svote novca. Rizik je velik, ali je zato plijen koji pokupe ogroman. Neil je odličan u svom poslu – metodičan i inteligentan, no, zato mu je privatni život u rasulu.

Poručnik Vincent Hanna (Al Pacino), koji već duže vrijeme pokušava uloviti Neila na djelu, vođa je policijskog odjela u Los Angelesu zaduženog za ubojstva i pljačke. Hannova posvećenost poslu, tj. odlučnosti da ulovi Neila, također je ostavila danak u njegovom privatnom životu – razveden je dvaput, a i treći brak mu je u velikoj krizi.

McCauley ima dovoljno novca da se povuče i živi vrlo komotno do kraja života na Novom Zelandu, no uzbuđenje voli više od novca pa ne može odoljeti još jednom posljednjem poslu. U međuvremenu upozna Eady (Amy Brenneman), koja mu se jako svidi…


‘Vrućina’ je jedan od najboljih filmova legendarnog Michaela Manna koji nam je podario remek-djela ‘Colleteral’ i ‘Miami Vice’, ali i ‘Posljednji Mohikanac’, ‘Ali’ ili ‘Probuđene savjesti’.

Iako sve do posljednje scene Pacino i De Niro gotovo ne dijele zajedničke minute na platnu, njihov konačni susret učinit će završetak filma još tragičnijim i dirljivijim.

Trajanje od gotovo tri sata nije zasmetalo filmu natrpanom vizualnim scenama i glumačkim bravurama koje ga čine posebnim: od Mannovih portreta Los Angelesa, kao slikarskog platna na kojem kompleksni karakteri odigravaju svoje živote, pa do zaista sjajnih portreta koje pružaju Pacino i De Niro. Karakterne sličnosti ta dva lika, koji, da se ne nalaze na suprotnim stranama zakona, bi vjerojatno bili najbolji prijatelji, čine glavnu okosnicu, a film o pljačkašima i policajcima snažnom adrenalinskom epskom pričom, koja je u konačnici lijepa koliko i tužna.

Osim velikih holivudskih legenda Al Pacina i Roberta De Nira i ostatak glumačke ekipe je impresivan – od Vala Kilmera kao Chrisa i McCauleyeveg partnera, Jona Voighta kao Natea, Hanka Azarije kao Alana Marciana, Henryja Rollinsa kao Hugha te Ashley Judd.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...