Svake dvije godine Premier liga odlazi na proputovanje svijetom. Ove godine na tom putovanju domaćin najprestižnije nogometne lige svijeta bit će Hong Kong gdje će se na impresivnom hongkonškom stadionu četiri momčadi boriti za Barclays Asia trofej - Aston Villa, Blackburn Rovers, Chelsea te domaći Kitchee.

U drugom polufinalnom susretu snage će odmjeriti Kitchee i Chelsea. Kitchee FC nogometni je klub iz Hong Konga. Igraju u Prvoj hongkonškoj ligi, a predsjednik kluba je poznati lokalni političar Samson Tam. Kitchee je prvo mjesto u domaćoj ligi posljednji puta osvojio davne 1960. a u uspjehu ovogodišnje sezone zasigurno je pomogla kvaliteta čak šestorice španjolskih igrača koji nastupaju za ovaj klub.

Dosad je hongkonški klub itekako pokazao zube europskim klubovima, a ponajviše uspjeha imali su u srazevima s talijanskim suparnicima. Veliki Milan tako pamti poraz 2-1 2004. godine, dok je gorak okus poraza nakon susreta s kosookim izazivačima okusio i Juventus 2005. izgubivši 5-3 nakon izvođenja kaznenih udaraca.

Unatoč dobrim rezultatima hongkonškog kluba, momčad Chelseaja istrčat će na teren kao favoriti u ovom susretu, nošeni činjenicom da su 2003. godine već jednom osvojili Barclays Asia trofej.