Dinamo je uspješno apsolvirao prvu prepreku u europskom natjecanju - Neftči. Sada je na redu finski prvak HJK Helsinki.

'HJK je momčad koja je dominantna u Finskoj. Igraju napadački nogomet, imaju puno igrača u završnici i ostvarili su nevjerojatan rezultat u drugom pretkolu. Nekoliko pojedinaca odskače, prije svih vezni Bah i napadač Pukki. To je sastav koji igra nogomet od noge do noge, a imaju i faze kada igraju 'engleski' nogomet', rekao je Jurčić i dodao:

'Bitno je da ponovimo pristup iz Bakua. Uz dužan respekt prema Helsinkiju idemo u Finsku s velikim optimizmom. Hoću tamo riješiti priču oko prolaska.'

Inače, trenera Jurčića više brinu zdravstveni problemi nego umjetna trava na kojoj se igra prva utakmica. Tako će Leandro Cufre putovati s momčadi, no još nije sigurno hoće li biti u zapisniku ili ne.

Svoje mišljenje o prvom dvoboju dao je i 'modri' dragulj Mateo Kovačić.

'Helsinki je samo jedna prepreka u našem cilju, a to je Liga prvaka. Respektiramo ih, no idemo u Finsku po pobjedu. Što se tiče pohvala, gode mi, no ja sam čvrsto na zemlji, a trener i svi suigrači mi u tome puno pomažu. Protiv Intera sam odigrao solidnu utakmicu i čekam novu priliku', poručio je Kovačić.