Navigation Content
Lažljivac

Liar Liar

Jedina želja petogodišnjeg dječaka za rođendan je da njegov otac, uspješan odvjetnik Jim Carrey, ne izgovori niti jednu laž tijekom 24 sata!

INFO

RedateljTom Shadyac

GlumciJim Carrey, Maura Tierney, Justin Cooper, Jennifer Tilly, Cary Elwes

Sažetak

Kad mu učiteljica u vrtiću postavi pitanje čime se bavi njegov otac, petogodišnji Max Reede (Justin Cooper) jednostavno odgovori da mu je tata lažljivac.

Uistinu, izuzetno uspješnom odvjetniku Fletcheru Reedeu (Jim Carrey) laž je omiljeno sredstvo uspjeha čime je stekao veliko bogatstvo i ugled. Nije svjestan cijene koju je za to morao platiti, jer se uz razvod od privlačne Audrey (Maura Tierney) gotovo potpuno otuđio i od Maxa. Iako je obećao da će doći na njegov rođendan, Fletcher to zanemari, a razočarani dječak gaseći svjećice na rođendanskoj torti zaželi da mu otac makar na 24 sata prestane lagati...

Nakon što je komedija 'Ace Ventura: Detektiv za kućne ljubimce' (1994) postigla izniman komercijalni uspjeh i kanadskog komičara Jima Carreya ('Maska', 'Glup i gluplji', 'Batman zauvijek') pretvorila u superzvijezdu, on i redatelj Tom Shadyac ('Luckasti profesor', 'Patch Adams') snage su ponovno udružili u komediji 'Lažljivac'.Riječ je o prepoznatljivom Carreyjevom filmu, ležernom i nepretencioznom u kojem glumac gumenog lica i tijela nudi uobičajeno bogat repertoar 'gesta i grimasa' kojima se i proslavio.

U ulozi supruge nastupa Maura Tierney ('Iskonski strah', 'Predsjedničke boje', 'Nesanica'), glumica kojoj je uloga dr. Abby Lockhart u iznimno popularnoj TV seriji 'Hitna služba' donijela nekoliko nominacija za Emmy.

Jim Carrey će s redateljem Tomom Shadyacom još jednom uspješno surađivati u komediji 'Svemogući Bruce' (2003), a daroviti će se komičar dokazati i kao vrstan karakterni glumac ('Čovjek na Mjesecu', 'Majestic' i 'Vječni sjaj nepobjedivog uma').

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...