Sve je spremno za veliki spektakl na Poljudu, na kome će se u subotu navečer u prijateljskom ogledu sastati Hajduk i aktualni europski prvak Barcelona. Kruna je to proslave jubilarnog, stotog rođendana Hajduka, koju će igrači Krasimira Balakova pokušati oplemeniti dobrom igrom.

'Ovo je utakmica koja se iščekuje bez nervoze i straha, jer je ovo praznik za cijeli grad. Kad igraš protiv Barcelone moraš imati respekt, no strah ne želim vidjeti kod svojih igrača', rekao je trener splitske momčadi Krasimir Balakov, koji je uvjeren kako njegova momčad neće izgubiti s velikom razlikom, čega se neki pribojavaju.

'Ne treba se bojati, sve su to igrači od krvi i mesa, kao i naši. Dobro smo radili na pripremama, dosta smo radili i na pritisku na protivnika koji ima posjed lopte i sada je prilika da u ogledu s najboljima pokažemo što znamo, Ovo će biti dobar test za utakmice protiv Stokea, koje nas ubrzo očekuju.'

Balakov je najavio kako će dati prigodu većini igrača, jer je ovo ipak utakmica-praznik, koja će svima ostati u lijepom sjećanju. No neće ih posebno upozoravati da paze da eventualno ne ozlijede gostujuće zvijezde.

'Ne možeš nekoga upozoriti da ne ide 100 posto, jer se upravo tada dogode ozljede. Igrat ćemo maksimalno borbeno, kao i u svakoj utakmici. Uostalom, isto je najavio i Guardiola.'

Inače, Barcelona u Split dolazi u subotu oko podne, a Guardiola je navio kako će doputovati svi zdravi igrači, čiji je popis najavio za petak navečer, oko 21 sat.