Daryll Deever (William Hurt), veteran Vijetnamskog rata, radi kao vratar u velikoj poslovnoj zgradi na Manhattanu. Jedne večeri otkrije mrtvo tijelo čovjeka koji se obogatio sumnjivim poslovima u Saigonu, a poslije i švercom između Sjedinjenih Država i Sovjetskog Saveza.

Daryll se pretvara da o ubojstvu zna više nego što je zapravo istina samo kako bi se približio lijepoj televizijskoj reporterki Tony Sokolow (Sigourney Weaver). Govori joj da ima informaciju o ubojici te koristi situaciju kako bi upoznao ženu svojih snova. No, ubojica prati razvoj situcije i prati reporterku i Darylla...

Ponajbolji glumci Hollywooda čine glumačku ekipu ovog odličnog trilera - Sigurney Weaver se proslavila u sva četiri nastavka 'Aliena', ali i filmovima poput 'Annie Hall', 'Godina opasnog življenja' i 'Istjerivači duhova'. 1988. postala je prva glumica u povijesti koja je osvojila dva Zlatna globusa u istoj godini.

William Hurt jedan je od najboljih karakternih glumaca filmske industrije, a od mnoštva njegovih nezaboravnih filmova spomenimo 'Poljubac žene pauka', 'Dim', 'Izmijenjena stanja' i 'Syriana'.