Utakmicom Hajduka i Šibenika na Poljudu, službeno počinje nova sezona Hrvatske nogometne lige - HNL-a. Ovaj susret se igra u utorak, a ne za vikend zbog subotnje utakmice Hajduka i Barcelone povodom proslave stogodišnjice splitskoga kluba. Na samom startu sezone Hajduk si ne može dozvoliti kiks ne samo zbog borbe za vrh HNL-a, nego i zbog stvaranja pozitivnog ozračja prije utakmice pretkola Europske lige protiv Stokea koja se igra tjedan dana nakon susreta sa Šibenikom.

Hajduk je u prelaznom roku doveo nekoliko zanimljivih pojačanja, a čini se da bi napadač Ivan Vuković koji je stigao iz Budućnosti mogao biti pravi pogodak. Momak definitivno zna igrati nogomet, razumije igru i pema dijelu do sada pokazanoga, ima 'ono nešto' što nogometaše razlikuje od običnih igrača... Osim Vukovića na Poljud je 'sletio' talentirani Nikola Sarić, mladi napadač koji je s osamnaest godina iz danskog Herfolgea prešao u Liverpool, no što zbog ozljeda, što zbog prevelike konkurencije nije se previše naigrao. Za Sarića je angažman u Hajduku prilika da revitalizira svoju karijeru, no susret protiv Šibemika će najvjerojatnije propustiti jer još nije dovoljno spreman. Od ostalih pojačanja Hajduka valja spomenuti bočne igrače Jamesa Densa i Rubena Limu te japanskog reprezentativnog stopera Inohu.

Šibenik je u prelaznom roku izgubio svog najboljeg igrača, Mehmeda Alispahića, bez kojeg će teško očuvati prvoligaški status. Valja podsjetiti da će ova sezona HNL-a biti pravo čistilište jer čak pet klubova ispada iz lige budući da će prva Hrvatska nogometna liga od sljedeće sezone brojati 12 klubova; tako barem kažu... Najvredniji eksponat u sastavu Šibenika, vratar Goran Blažević, ove će sezone biti na pravoj streljani, a na Poljudu će u prvome kolu HNL-a teško sačuvati svoju mrežu netaknutom.

Utakmicu Hajduka i Šibenika možete pratiti u 19.50 na 404. kanalu MAXtv-a.