Završio je prvi dio Copa Americe, a osam reprezentacija koje su najbolje odigrale utakmice u skupinama plasirale su se u četvrtfinale. Nakon neočekivanih rezultata na početku natjecanja (dva uzastopna remija Argentine i Brazila) stvari su ipak došle na svoje mjesto, a glavni favoriti nastavljaju borbu za medalje. Argentina i Brazil probudili su se u zadnji čas i pobjedama u zadnjem kolu osigurali eliminacijsku fazu natjecanja; Argentina će za polufinale igrati s Urugvajem, a Brazil s neugodnim Paragvajcima.

Brazil je u zadnjem kolu pobijedio Ekvador sa 4-2 u utakmici u kojoj su se Ekvadorci dva puta vraćali iz minusa, no Pato i Neymar bili su nezaustavljivi; obojica su zabila po dva gola za proboj Brazila na prvo mjesto skupine B. Po unaprijed određenom ždrijebu pobjednik skupine B (Brazil) sastaje se u četvrtfinalu s drugim najboljim trećeplasiranim sastavom, a to mjesto zaslužio je Paragvaj. Paragvajci su sve tri utakmice odigrali neriješeno, a u četvrtfinale su ušli ispred Kostarike zbog bolje gol razlike. Zadnju utakmicu u skupini B Paragvaj je igrao protiv Venezuele, a da su kojim slučajem pobijedili, izbjegli bi Brazil u četvrtfinalu. Imali su Paragvajci do devedesete minute dva gola prednosti, no u furioznoj završnici Venezuela zabija dva gola; da su imali više koncenttracije, za polufinale bi igrali protiv Čilea, što je ipak puno lakši ždrijeb.

Brazil i Paragvaj su se sreli u prvoj fazi natjecanja u skupini B; završilo je 2-2, a Brazil je od poraza spasio Fred golom u zadnjim trenucima susreta. Utakmica za polufinale bit će potpuno drugačija jer je Brazil, čini se, našao igru i teško će ponoviti greške iz uvodnih susreta. Paragvaj je vrlo dobra reprezentacija i ne treba ih prerano otpisati, no mogu li u dvije utakmice s Brazilom ostati neporaženi, pogledajte na kanalu Sport 1.