Nakom iscrpljujućih planinskih etapa voženih po sjevernim obroncima Pirinejskog gorja, petnaesta etapa utrke puno je lakša; kreće od Limouxa podno Pirineja, a finiš joj je ponad Azurne obale u Montpellieru. Etapa je duga 192,5 kilometara i po svom karakteru spada u ravne etape na kojima prednost imaju sprinteri. Važno je naglasiti da osim ove etape, jedini ravni dio preostalog dijela Toura je zadnja etapa u Parizu pa treba očekivati da će na putu na Azurnu obalu sprinteri dati sve od sebe ne bi li popravili svoje rezultate ili se istakli pobjedom.

Tri četvrtine ove etape pogoduju vozačima koji preferiraju ravnije staze, a jedini ozbiljniji uspon nalazi se na 82. kilometru; riječ je o usponu na Cote de Villespassans koji je dug 2,2 km s nagibom od 4,6 % što ga svrstava u četvrtu kategoriju po težini.

Nakon što su vozači iscrpili gotovo sve rezerve energije na teškim usponima po pirinejskim vrhuncima, na petnaestoj etapi vozači će se susresti s jednim novim i velikim problemom. Riječ je o velikoj  vrućini koja bi mogla kazniti nepripremljene vozače, a ako dan bude očekivano vruć, Tour bi mogao izgubiti još kojeg vozača...

Petanaesta etapa prolazi kroz čarobne krajolike južne Francuske, a tko će biti najbrži i najizdržljiviji, pogledajte na kanalu Eurosport 1.