Ovoga vikenda počinje natjecanje u Bundesligi 2, a sezonu će otvoriti utakmicom u petak Greuter Furth i novi drugoligaš Eintracht iz Frankfurta. Momčad iz Frankfurta je iznenađujuće pala u niži rang njemačkog nogometa i to nakon katastrofalne serije u drugom dijelu natjecanja. Prvi dio sezone, do zimske pauze, Eintracht je igrao vrlo solidno i nalazio se u sigurnoj sredini tablice, no u nastavku prvenstva su neobjašnjivo stali i ispali iz lige. U osamnaest utakmica proljetnog dijela prvenstva uzeli su samo osam bodova i pri tome postigli samo sedam golova!

Za sljedeću sezonu Eintracht je promijenio pola momčadi, a od važnijih pojačanja valja izdvojiti iskusnog Umita Korkmaza, napadača Hoffera kojeg su doveli iz Napolija te našeg Gordona Schildenfelda kojeg su doveli iz austrijskog Sturma. Transfer bivšeg Dinamovog stopera je iznenadio nogometni svijet budući da je Sturm prošle sezone osvojio austrijsku ligu i igrat će kvalifikacije za Ligu prvaka, a Eintracht je propao u drugu njemačku ligu... Zanimljiv izbor povremenog hrvatskog reprezentativca, nema se što drugo reći...

Domaćin susreta Greuter Furth već sezonama spada u vrh Bundeslige 2, no nikako ne uspijeva dohvatiti promociju i osigurati prvoligaški status. Ni jedni ni drugi ne žele izgubiti utakmicu na otvaranju sezone pa bi se moglo dogoditi da gledamo susret bez puno prilika i s podjelom bodova. Eintracht želi brz povratak u prvu ligu, a hoće li ga ostvariti u mnogome ovisi o startu nove sezone.

Utakmicu Greuter Furtha i Eintrachta pogledajte na kanalu Eurosport 2.