Ostalo je oko dva tjedna do početka Bundeslige, a njemački prvoligaši vrijedno se pripremaju za nadolazeću sezonu. Nogometni kampovi na obroncima Alpa idealno su mjesto za bazične pripreme, a Hamburg je svoju oazu našao u malom tirolskom mjestu Zillertalu. Kako pripreme odmiču, organiziraju se test utakmice koje trebaju pokazati u kakvom se stanju nalaze igrači, a i prilika su da ljetna pojačanja pokažu koliko vrijede i što se od njih može očekivati. U petak Hamburger SV će odigrati prijateljski susret s Al-Ahlijem iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Klub iz UAE dijeli ime s puno poznatijim i kvalitetnijim klubom iz Egipta, no kako vrijeme odmiče, razlika u klasi između tradicionalno dobrih egipatskih klubova i klubova s arapskog poluotoka se smanjuje. Zahvaljujući petrodolarima mnoge europske i svjetske nogometne zvijezde u smiraj karijere dolaze po još jedan ugovor u klubove iz arapskog svijeta, pa je tako Al-Ahli ove sezone potpisao najboljeg strijelca Bundeslige od prije dvije godine, Wolfsburgovog Grafitea. Brazilac se već s trideset i dvije godine zasitio ozbiljnog bundesligaškog nogometa i odlučio sreću potražiti na arapskom poluotoku, pod zaklonom basnoslovnog ugovora...

Mladen Petrić odlučio je ostati još jednu sezonu u Hamburgu i time zavrijedio respekt navijača i struke HSV-a koji su ga zauzvrat ocijenili kao ključnog igrača kluba iz Hamburga. Na našem napadaču je trener Michael Oenning odlučio izgraditi novi Hamburg, a od značajnijih pojačanja valja izdvojiti dolazak mladog engleskog reprezentativca Michaela Manciennea koji je za 2,5 milijuna eura stigao iz Chelsea. U kategoriji odlazaka stoje imena nekolicine dojučerašnjih prvotimaca HSV-a; otišli su Ruud van Nistelrooy, Trochowski, Pitroipa, Mathijsen, Ze Roberto i vratar Frank Rost. Kako će se pomlađena momčad Hamburgera obračunati s Al-Ahlijem, pogledajte na kanalu Sport 1.