Iznenađenjima i neočekivanim rezultatima na ovogodišnjoj Copa Americi nema kraja; ni jedna reprezentacija nije osigurala plasman u četvrtfinale prije zadnjega trećega kola prvog dijela natjecanja. Glavni favoriti za naslov, Argentina, Brazil i Urugvaj, nisu još okusili slast pobjede ni gorčinu poraza; sve tri spomenute reprezentacije odigrale su po dva remija. Iako ponajbolje južnoameričke reprezntacije vise nad ponorom ispadanja i dalje drže sudbinu u svojim rukama, drugim riječima, s pobjedama u zadnjem kolu po skupinama, sve tri reprezentacije ući će među osam najboljih.

U skupini B nakon dva odigrana kola vodeća je Venezuela sa četiri boda, zatim slijede Brazil i Paragvaj s po dva boda, a na posljednjem mjestu je Ekvador sa samo jednim bodom i sa samo teoetskim šansama za ulazak u drugi krug. U tećem kolu sastaju se Paragvaj i Venezuela te Brazil i Ekvador, a ukoliko Brazil i Paragvaj budu slavili, u četvrtfinale će osim njih, najvjerojatnije proći i Venezuela i to kao najbolji treći sastav (u četvrtfinale osim dviju najboljih reprezentacija svake skupine idu i dva najbolja trećeplasirana sastava).

Uspjeh Venezuele svakako je veliko iznenađenje i dokaz da danas svi igraju dobar nogomet, no valja biti realan i reći da je ulazak u četvrtfinale njihov realni maksimum i da će vrlo teško proći do polufinala. Ukoliko Venezuela zaista završi kao najbolji treći sastav, za polufinale će igrati s Kolumbijom, a ako završe kao drugi najbolji trećeplasirani sastav, tada bi im se moglo dogoditi da igraju ponovo protiv Brazila, a dva puta za redom izbjeći poraz protiv Brazila bilo bi zaista nogometno čudo!

Reprezentacija Paragvaja je u drugome kolu na konopcima držala Brazil, no pobjedu i siguran plasman u četvrtfinale ispustili su u zadnjim trenucima utakmice. Ipak, Paragvaj je dobra reprezentacija i valja očekivati njihovu pobjedu protiv Venezuele i plasman među osam najboljih reprezentacija Južne Amerike.

Utakmicu Paragvaja i Venezuele pogledajte na kanalu Arenasport 1.