Nakon dugog iščekivanja došlo je vrijeme da 'plavi brod' zaplovi u još jednu europsku sezonu, a prva hrid koju Dinamo mora izbjeći na svom putu do Lige prvaka je prvak Azerbejdžana, Neftci iz Bakua. Iako je Dinamo, realno gledano, puno kvalitetniji sastav, poučeni prijašnjim sezonama, navijači 'Plavih' pušu i na hladno. Svake sezone navijači Dinama sanjaju Ligu prvaka, no redovno se događaju kiksevi i zagrebački sastav ispada od objektivno slabijih klubova, sjetimo se samo moldavskog Šerifa.

Zagrebački plavi vrlo dobro su poslovali u prelaznom roku, a na Maksimir je sletjelo nekoliko zanimljivih igrača. Ofanzivni dio momčadi Dinamo je pojačao Ivanom Krstanovićem, prošlosezonskim najboljim topnikom HNL-a koji je tijekom priprema, čini se, izgurao Rukavinu iz prvog sastava; Jurčić kaže da su Bećiraj i Krstanović prve napadačke opcije, što pomalo i čudi, budući da su igrači sličnog profila; robusni centralni napadači. U veznom redu Dinamo se pojačao Mehmedom Alispahićem i povratnikom u plavo jato Jerkom Lekom. Za Leku Jurčić kaže da je najveće pojačanje Dinama ove sezone, što dosta dobro govori o trenerskom kapacitetu Dinamovog trenera... Obrana 'Plavih' dobila je još jednu opciju, riječ je bivšem mladom reprezentativcu Domagoju Vidi, koji je prošlu sezonu prosjedio na Leverkusenovoj klupi, a u Dinamo je najavljen kao veliko pojačanje. Vida je sigurno potencijal, no hoće li se pretvoriti u pravoga igrača, ostaje nam vidjeti. Usput budi rečeno, prava je misterija za kolike je novce Vida doveden iz Leverkusena; u Dinamu su spominjali nekoliko cifri (od 1 do 2,7 milijuna eura), a na stranici transfermarkt o ovome transferu nema podataka...

Dinamova momčad je za prilike HNL-a 'svemirski brod', a koliko daleko mogu stići u europskim natjecanjima, ostaje nam vidjeti. Poželimo 'Plavima' svu sreću u 'Europi' i neka ovoga puta napokon uđu u Ligu prvaka i ostanu u njoj najmanje do proljeća... Utakmicu Dinama i Neftci Bakua pogledajte na kanalu HRT 2.