Nakon dva odigrana kola najveći favorit i domaćin ovogodišnje Copa Americe, Argentina, još uvijek je bez pobjede i nalazi se na rubu eliminacije već u prvom krugu natjecanja. Za prolazak u četvrtfinale igra im bilo kakva pobjeda protiv Kostarike koja je pobjedom protiv Bolivije dodatno zakomplicirala situaciju. Na početku natjecanja svi su smatrali Kostariku 'topovskim mesom' skupine A budući da su na Copu došli u zadnji čas umjesto Japana i na natjecanje poslali olimpijsku reprezentaciju, no već u prvom susretu protiv Kolumbije postalo je jasno da je Kostarika U-23 borbena, željna afirmacije i neopterećena rezultatom te da će svima biti vrlo žilav protivnik.

Iz argentinskog tabora stižu vijesti o sukobima u svlačionici prouzrokovanim slabim rezultatima i lošom igrom, no ne treba sumnjati da će se odnosi u argentinskoj reprezentaciji srediti budu li pobijedili Kostariku i plasirali se u drugi krug natjecanja. U zadnjem kolu skupine A Kolumbija bi s pobjedom protiv Bolivije završila na prvome mjestu, a Argentina bi s pobjedom u zadnjem kolu mogla doći do druge pozicije. Ako se taj scenarij i ostvari, Argentina će u četvrtfinalu igrati s drugoplasiranom reprezentacijom skupine C, a to bi mogli biti Čile ili Urugvaj, što je vrlo težak ždrijeb za ovako neuigranu Argentinu.

Argentinske muke se nastavljaju, a hoće li pobijediti Kostariku i plasirati se među osam najboljih, pogledajte na kanalu Sport 1.