Prošloga su tjedna gotovo svi Bundesligaši započeli s pripremama za nadolazeću sezonu koja počinje početkom mjeseca kolovoza. Novi prvak Borussia iz Dortmunda u prelaznom roku poslovala je njamački racionalno: prodali su Sahina Real Madridu za deset milijuna eura, a za te novce doveli našeg Perišića iz Cluba Bruggea (6 mlijuna) i Ilkaya Gundogana iz Nurnberga (4 milijuna). Osim dvojice spomenutih veznjaka, Jurgen Klopp je doveo nekolicinu mladih i nadarenih igrača koji tek trebaju dokazati da su bundesligaški materijal, a među kojima odskače ime Mustafa Amini, osamnaestogodišnji ofanzivni veznjak koji je u Dortmund stigao iz Australije za 300 tisuća eura. Klopp je do sad imao dobar nos za talente pa ako je za australskog juniora iskrcao novce, valja vjerovati da Mustafa nešto i vrijedi...

Dortmund će ovog utorka odigrati prijateljsku utakmicu protiv bivšeg švicarskog prvoligaša St. Gallena, koji je upravo prošle sezone ispao iz elitnog razreda švicarskog nogometa. Da se momčad St. Gallena još nije do kraja rasula govore rezultati nedavno odigranih prijateljskih susreta s ponajboljim švicarskim sastavima; s Baselom su odigrali 3-3, a s Grasshoppersom 2-2.

Naš Ivan Perišić se još nije izborio za mjesto u udarnom sastavu Borussie iz Dortmunda i zbog činjenice da Jurgen Klopp voli imati po dva jednako kvalitetna igrača na svakoj poziciji koje rotira s obzirom na taktički raspored suparnika i trenutnu formu igrača. Nema sumnje da Perišić ima kvalitetu potrebnu za nastupe u prvom sastavu njemačkog prvaka, a dobre igre u pripremnim susretima mogu mu pomoći da postane prva opcija Borussie za ofanzivnog veznjaka na desnoj strani. Kako će Ivan reagirati na Kloppove upute i kako će Borussia odigrati protiv Švicaraca, pogledajte na kanalu Sport 1.