Svjetsko nogometno U-17 prvenstvo stiglo je do samoga kraja, a u finalu se sastaju reprezentacije Meksika i Urugvaja. Takav rasplet situacije je veliko iznenađenje jer su i Meksiko i Urugvaj bili autsajderi u polufinalnim susretima. Meksiko je u polufinalu igrao protiv Njemačke koja je pokazala možda najzreliji nogomet na ovom natjecanju, no Meksiko, nošen fanatičnom publikom, u zadnjim je trenucima susreta uspio zabiti gol za 3-2 i otišao u finale. Junak susreta je bio mladi Gomez koji je pobjedonosni gol zabio škaricama, a to postignuće je još vrednije zbog toga što je Gomez desetak minuta prije odlučujućeg zgoditka zbog ozljede gotovo napustio teren, no stisnuo je zube i zamotane glave zabio spektakularan i važan gol.

Urugvaj je u polufinalu s visokih 3-0 pobijedio Brazil, što je zaista veliko iznenađenje. Brazilska momčad je prepuna talenata koji će u nekom budućem vremenu sigurno igrati važne role u svjetskom nogometu, no Urugvajci su se postavili čvrsto, vrebali iz protunapada i kažnjavali brazilske pogreške. Imao je Brazil svoje šanse u polufinalu, no nije ih iskoristio pa će zadovoljštinu morati potražiti u utakmici za treće mjesto.

U finalnoj utakmici Meksiko je favorit zbog činjenice da igra na domaćem terenu, a stadion Asteka u Mexico Cityju će sigurno biti prepun fanatičnih navijača. Urugvajska momčad nije za podcijeniti no teško će ponovno odigrati tako discipliniranu utakmicu kao protiv Brazila. Meksiko ili Urugvaj će postati novi svjetski U-17 prvaci, a tko će imati više sreće, pogledajte na kanalu Eurosport 1.