Ove sezone Formule 1 na rasporedu je trebalo biti dvadeset utrka, no Grand Prix Bahreina je otkazan pa će sezona brojati jednu utrku manje. Deveta utrka ove sezone vozi se na stazi Silverstone, riječ je o velikoj nagradi Velike Britanije pod pokroviteljstvom kompanije Santader. Ovogodišnje izdanje je 66. po redu, a staza u Silverstoneu će kao i prošle sezone biti ponešto rekonfigurirana. Naime, pozicije 'pitova' i start/finish linija su promijenie lokaciju na stazi, a nova konfiguracija bi trebala omogućiti manji utrošak vremena za zaustavljanje radi promjene guma i brži povratak u utrku nakon 'pitstopa'.

Staza u Silverstoneu je duga 5901 metar, a kako se vozi 52 kruga, ukupna dužina staze je oko 306 kilometara. Prošle sezone najbrži u kvalifikacijama je bio Sebastian Vettel, no na pobjedničko postolje je stao njegov momčadski kolega Mark Webber ispred Hamiltona i Rosberga. Najbrži krug prošle sezone odvozio je Alonso u Ferrariu.

U ukupnom poretku vozača uvjerljivo vodi Vettel sa 186 bodova; šest puta je osvojio prvo mjesto, a dva puta je završio kao drugi! Na drugoj poziciji se sa istim brojem bodova (109) nalaze Button i Webber, a četvrti je Hamilton s 97 bodova. Kod konstruktora najbolji je Red Bull-Renault s 295 bodova, a drugi je McLaren-Mercedes s 206 bodova. Iako je sezona Formule 1 tek na polovini, već sad je jasno da Vettel osvaja titulu šampiona, a da je Red Bull-Renault najbolji u konkurenciji konstruktora. Poredak bi se mogao promijeniti samo ako bi se dogodile drastične situacije, kao na primjer da oba vozača Red Bull-Renaulta ne završe tri utrke zaredom, a da istovremeno McLaren-Mercedesovi vozači budu najbrži. Takav scenarij je malo vjerojatan, no kako je u igri još jedanaest utrka i puno bodova, svašta se može dogoditi.

Grand Prix Velike Britanije pogledajte na kanalu Kreator F1 uz komentare Mladena Jergovića i pogled na Renatu Sopek.