Prošli tjedan uprava Cibone dala je ostavku i u taj slavni košarkaški klub ulazi nova administracija povezana sa gradskom upravom Zagreba. Situacija je jasna, Cibona ima vrijedne nekretnine koje želi grad a zauzvrat će otplatiti Cibonine dugove i stabilizirati situaciju. Pritisnuta dugovima, štrajkom i rasipanjem sastava Cibona je pristala i sada ostaje vidjeti dali je to dugoročno bio dobar potez. Bilo kako bilo igračima su isplaćeni neki novci i neka perspektiva se nazire. Upravo u tom trenutku Ciboni u goste dolazi još jedan klub slavne prošlosti i manje slavne sadašnjosti, beogradski Partizan. Cibona definitivno igra najslabiju sezonu u povijesti kluba a ni Partizan se ne može podičiti nekim uspjehom ove sezone. Prošlogodišnji finalisti NLB lige ove sezone izgledaju kao klubovi koji se bore za opstanak i sretni su kada ikoga pobijede.

Cibona je ovog vikenda dobila jednu dobru vijest, u klub se vratio veteran Gordan Giriček. Iskusni igrač nakon godina igranja u NBA ligi ( Memphis, Orlando Magic, Philadelphia 76ers, Phoenix ) vratio se u Europu ( Fenerbahče ) te naposljetku u svoj matični klub Cibonu. Gira kaže kako je došao pomoći svom klubu u ovom teškom trenutku i nadajmo se da će njegov dolazak biti pozitivan impuls za 'vukove' da se probude i počnu pobjeđivati. Beogradski Partizan idealan je protivnik za početak nove pozitivne serije: prošle sezone Cibona je upravo od Beograđana izgubila u finalu NLB lige a Partizan je i inače jedan od najvećih rivala zagrebačkog kluba, a da i nespominjemo uvijek povišene tenzije pri susretima zagrebačkih i beogradskih klubova.

Svi ljubitelji košarke i trofejnog zagrebačkog kluba nadaju se da je najgore prošlo i da iza nove godine slijede bolji dani. Pobjeda protiv Partizana barem bi malo isprala gorčinu zbog poraza ( 0-10 je omjer pobjeda i poraza Cibone u Euroligi ove sezone )  slabih igara i raspada sistema ove sezone. Dali će nova uprava uspjeti posložiti stvari i vratiti slavni klub na pozicije koje mu pripadaju ostaje da se vidi, no Giričekov dolazak budi nadu i držimo svi palčeve da Cibosi u utorak pobjede Partizan.