U skupini A Copa Americe nakon prvoga kola vodeći sastav je Kolumbija, a favorizirana Argentina dijeli drugo mjesto s Bolivijom. Kolumbija je teškom mukom svladala Kostariku koja je veći dio utakmice igrala s igračem manje, no unatoč tomu nije bila u podređenom položaju. Kako je za očekivati da Messi podmetne leđa i pokrene Argentinu u preostalim susretima u skupini, Kolumbija će za prolazak među osam najboljih morati pobijediti Boliviju.

Bolivija je u zadnjih šest službenih susreta upiala tri poraza i tri remija, no podjela bodova s Argentinom na otvaranju ovogodišnje Cope sigurno je ulila dodatno samopouzdanje igračima Gustava Quinterosa; ako su se uspjeli othrvati Messiju i Tevezu, zašto ne bi mogli i Falcau i Guarinu! Utakmicu s Kolumbijom Bolivijci igraju u Santa Feu na istoku Argentine, a da im je ždrijeb dodijelio stadione u Jujuyu ili Mendozi, koji se nalaze u brdovitom dijelu Argentine, sigurno bi imali još veće šanse za dobar rezultat... Poznata je stvar da je Bolivija dobar domaćin zbog činjenice da su im glavni stadioni na nadmorskim visinama od par tisuća metara, no kako se vidjelo u prvom susretu na Copi, dobro se snalaze i na razini mora...

I za jedne i za druge ovaj susret je presudan za plasman u drugi krug pa bi ova utakmica mogla donijeti uzbudljiv nogomet bez puno kalkulacija. Kolumbija se nada da će se probuditi Falcao kojeg se u susretu s Kostarikom nije vidjelo na terenu, a Bolivija se nada još jednom bljesku Edvalda Hermoze i još jednom pozitivnom rezultatu te prolasku u četvrtfinale. Tko će iskoristiti svoje šanse i plasirati se u drugi krug natjecanja, pogledajte na kanalu Arenasport 1.