Iako su glavna iznenađenja prvoga kola Copa Americe reprezentacije Venezuele i Bolivije koje su uspjele ostati neporažene protiv višestruko jačih Brazila i Argentine, i remi Urugvaja s Peruom spada u rezultate koje nitko nije očekivao. Samo bolji poznavatelji nogometa znaju da u obrani Perua igraju dva solidna stopera, Rodrigez iz Sportinga i Acasiete iz Almerie, koja su uspjela zaustaviti atomski napad Urugvaja kojeg čine Cavani - Forlan - Suarez. Iako je Urugvaj dominirao u utakmici s Peruom, spomenuti dvojac u obrani, uz asistenciju Vargasa iz Fiorentine, izdržao je sve napade i zasluženo donio bod svojoj reprezentaciji. Bod osvojen protiv Urugvaja mogao bi se pokazati presudan za plasman Perua u četvrfinale, a za to će im trebati pobjeda priotiv Meksika.

Meksiko je na Copa Americu poslao mladi sastav koji je prije samoga početka doživio još neke izmjene jer se nekoliko reprezentativaca previše 'zaigralo' i dobilo otpusno pismo... Jedini poznati igrač u ovoj reprezentaciji Meksika je Giovani dos Santos, vječiti talent iz Tottenhama, doslovno svi ostali igraju u meksičkoj ligi i izuzev četvorice, svi su mlađi od 23 godine. Meksiko ovaj turnir igra bez previše ambicija, no koliko je to olakotna okolnost za Peru, toliko i opušteni pristup i igra bez pritiska mogu biti vrlo opasni. Ukoliko Meksiko izgubi ovaj susret, može se oprostiti od plasmana u drugi krug Copa Americe, a s obzirom na to kakav su sastav poslali u Argentinu, tamo im i nije mjesto.

Glavni igrač peruanske reprezentacije Guerrero je zabio Urugvaju, a od njega se očekuje da probije i meksičku obranu. Hoće li mu to i uspjeti, pogledajte na kanalu Arenasport 1.