Prvo kolo Copa Americe donijelo je zaista iznenađujuće rezultate. U šest utakmica vidjeli smo četiri podjele bodova, a jedino su Čile i Kolumbija uspjeli pobijediti svoje suparnike. Tri najjače južnoameričke reprezentacije; Brazil, Argentina i Urugvaj, nisu uspjele pobijediti tri najslabije reprezentacije na ovome natjecanju; Venecuelu, Boliviju i Peru.

Urugvaj je u prvom kolu odigrao samo 1-1 protiv Perua, a valja napomenuti da su Perunaci poveli golom Guerrera i držali vodstvo sve do kraja prvoga dijela kad je izjednačio Suarez. Unatoč velikom pritisku Urugvaja, rezultat se nije do kraja mijenjao, pa će se Forlan i društvo morati 'vaditi' protiv vrlo opasnog Čilea i neopterećenog Meksika u posljednjem kolu.

Čile je u prvome kolu upisao pobjedu protiv Meksika i to nakon preokreta u drugom dijelu. Meksiko je preko Arauja poveo pred kraj prvoga dijela, a Čileanci okreću utakmicu u svoju korist polovinom nastavka golovima Paredesa i Vidala. Urugvaj i Čile su se, prema prognozama, trebali boriti za prvo mjesto u skupini i lakši ždrijeb u četvrtfinalu, no nakon urugvajskoga kiksa u prvom kolu, čini se da će Čile imati lakšeg protivnika u utakmici za polufinale.

Urugvajski sastav je i dalje najkvalitetniji u skupini C i pobjedom protiv Čilea bi se vratio u igru za prvo mjesto, no Čileanci su se pokazali kao vrlo solidna, kompaktna reprezentacija, a osim toga, u veznom redu imaju Sancheza i Vidala koji igraju ne samo za svoju reprezentaciju, nego i za transfer u najbolje klubove Staroga kontinenta, što je vrlo snažan motivacijski faktor.

Kako će proći dvoboj dva najjača sastava skupine C Copa Americe, pogledajte na kanalu Arenasport 1.