Navigation Content

Život u mnoštvu

Život u mnoštvu

Superswarms

Dokumentarac koji nas upoznaje sa svijetom životinjskih rojeva i jata koja u čovjeku bude strahopoštovanje

INFO

Sažetak

Dvodijelna serija 'Superswarms' na malom ekranu oživljava fascinantne priče o skupljanju životinja u rojeve i jata. Životinje rojenjem tvore čudesno tijelo koje ima nevjerojatnu moć.

Rojevi se mogu obrušiti na ljudske zalihe hrane, onesposobiti prometne sustave, potkopati gradove, pa čak i napasti čovjekove zalihe energije. Rojevi nas mogu zaustaviti u trenu.

Otkrijmo zajedno moć golemih rojeva. Od jednostavnih organizama poput mnogobrojnih vodencvjetova, čiji rojevi mogu onesposobiti cijele prometnice, do neukrotive snage roja skakavaca... To je svijet tajne komunikacije, gdje vlada zakon svi za jednoga, jedan za sve, koji često ide nama na štetu.

Služeći se vrhunskim tehnikama, u prvoj emisiji ulazimo u najveće svjetske rojeve te promatramo što se zbiva u srazovima ovih tuđinskih vojski i ljudi. Dokumentarac prikazuje kako to utječe na nas - kako rojevi nadjačavaju ljude, kako oni uzvraćaju udarac ili izvlače pouku iz tog iskustva.

Jeste li znali?
Crvenokljune pletilje najbrojnije su i najdestruktivnije ptice na Zemlji. Ima ih 1,5 milijarda i jedno jato u danu može uništiti šezdeset tona žita.

'Superswarms' je 2009. bio nominiran za nagradu Magnolia na petnaestom šangajskom televizijskom festivalu kao najbolji dokumentarni film s prirodnom tematikom.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...