Ovoga vikenda na stazi Silverstone vozi se British Grand Prix, a prije same utrke i borbe za 'pole position' vozači imaju pravo na nekoliko pokusnih vožnji. Staza Silverstone ima nekoliko 'layouta', a onaj na kojem se vozi British GP dug je 5901 metar, pa kako se vozi 52 kruga, ukupna udaljenost koju vozači tijekom utrke prođu je nešto više od 306 kilometara.

Prošle sezone na ovoj stazi pobijedio je Mark Weber ispred Hamiltona i Rosberga, a Sebastian Vettel završio je sedmi iako je u kvalifikacijama osvojio 'pole position'. Najbrži krug prošle sezone odvozio je Fernando Alonso u Ferrariju, no i dalje je bio sporiji od vremena koje je Vettel postigao u kvalifikacijama.

U dosadašnjem dijelu sezone odvoženo je osam utrka, a Sebastian Vettel pobijedio je šest puta; ostale dvije pobjede odnijeli su Hamilton i Button. Iako je do kraja sezone ostalo još dvanaest utrka, sve je jasnije da će Vettel obraniti titulu šampiona Formule 1, a ako pobijedi i na stazi Silverstone, već na polovini sezone imat će nedostižnu prednost...

Trening Formule 1 za utrku British GP pogledajte na kanalu Kreator F1.