Navigation Content

Prijatelji

Prijatelji

Friends

Kultna humoristična serija o zgodama šestero prijatelja u New Yorku

INFO

Glumci Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer, Lisa Kudrow

Sažetak

Jedna od najgledanijih humorističnih serija svih vremena o šestero mladih Njujorčana koji se često okupljaju u svojim stanovima ili na zajedničkom druženju u kafiću 'Central Perk' u Greenwich Villageu.

Monica (Courteney Cox) se bavi kulinarstvom i opsjednuta je redom i čistoćom. Njezina najbolja prijateljica je Rachel (Jennifer Aniston) razmažena bogatašica koja u prvoj epizodi pobjegne s vlastitog vjenčanja. Tu je i Monicin stariji brat Ross (David Schwimmer), zatim duhoviti Chandler (Matthew Perry), zgodni Joey (Matt LeBlanc) i otkačena Phoebe (Lisa Kudrow) koja društvo često uveseljava svojim pjesmama.

Da nema njezinih prijatelja Monica (Courteney Cox) bi odavno odustala od spojeva. I iako je najzaštićenija od svih svojih prijatelja, ona pokazuje pravu majčinsku stranu i zbog koje je središte grupe. Kao pomoćna kuharica u finom restoranu, ona je prisiljena raditi za sve što ima – za razliku od Rachel, njezine najbolje prijateljice iz srednje škole koja nikad nije morala skuhati kavu do svoje 25 godine.

Rachel (Jennifer Aniston), Monicina nova prijateljica, također ima problema s karijerom i muškarcima. Kao prvo ona uopće nema karijeru, a upravo je ostavila svog zaručnika Barryja pred oltarom, jer je shvatila da joj se više sviđaju darovi nego on. Nakon što su je tetošili 25 godina, Rachel kreće u nezavisan život, no nema nikakvih vještina, jer nije lako naći posao s diplomom iz povijesti umjetnosti i plesa. No sa siromaštvom se nosi s pomoću snage i hrabrosti i očevih kreditnih kartica. Jedan od prijatelja koji će rado pomoći Rachel jest Monicin stariji brat Ross (David Schwimmer) koji je u nju bio zaljubljen u srednjoj školi.

Ross je 26-ogodišnji paleontolog i teško se nosi sa životom otkako ga je žena ostavila i objavila da je lezbijka. On je inteligentan, vrlo emotivan i romantičan i nedostaje mu bračni život. Zabrinut je, jer misli da je za njega postojala samo jedna žena. Ross se grozi samačkog života te mrzi spojeve. Preko puta Monicina stana žive njezini prijatelji Chandler (Matthew Perry) i Joey (Matt LeBlanc).

Chandler je pronicljivi promatrač svačijih života, a pogotovo svoga. Nezainteresiran za romantiku i nemotiviran na poslu, preživljava samo pomoću smisla za humor. Za razliku od svog cimera, Joey se odupire potrazi za snom, njegov je da postane glumac. Dosada je vrhunac njegove profesionalne karijere glavna uloga u 'Pinokiju' i to u osnovnoj školi.

Joey voli žene, sport,  New York, no najviše od svega Joey voli Joeyja.

Krug prijatelja zatvara Monicina bivša cimerica Phoebe (Lisa Kudrow). Ona je draga, rastresena, new age skitnica koja živi od prodaje beretki na ulici i sviranja gitare u podzemnoj. Na ljubavnom polju ona vidi dobro u svakome.

Kao što će Monica i njezini prijatelji shvatiti, potraga za sretnim i ispunjenim životom postavlja mnogo više pitanja nego što daje odgovora. Na kraju će morati pogledati duboko u sebe da bi odlučili što i tko žele biti, no zasad mogu gledati jedni druge dok prolaze kroz uspone i padove, nervoze i apsurdnosti u procesu odrastanja.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...