I dok u većini europskih nogometnih liga traju pripreme za nadolazeću sezonu, na istoku Europe, u Ukrajini, sezona samo što nije počela. Ukrajinsko prvenstvo počinje narednog vikenda (9. i 10. srpnja), a za uvertiru u novu sezonu u utakmici Superkupa sastat će se dva najbolja ukrajinska sastava; Šahtar iz Donjecka i Dinamo iz Kijeva. Prošle sezone Šahtar je bio dominantan i osvojio je prvenstvo i kup, a kako je Dinamo igrao finale kupa i bio drugi u prvenstvu, zaslužio je igrati u Superkupu.

Šahtar je u prelaznom roku bio aktivan i dosada je potrošio oko 15 milijuna eura; glavni ulov bila su dva Brazilca Dentinho iz Corinthiansa i Alan Patrick iz Santosa, a osim njih, valja spomenuti dolazak napadača Selezneva iz Dnjepra i Juliusa Agahowe iz Sevastopola. Kostur momčadi Šahtara je ostao nepromijenjen pa valja očekivati još jednu godinu dominacije u ukrajinskom prvenstvu i dobru godinu u europskim klupskim natjecanjima.

Dinamo iz Kijeva je puno manje tržio do sada: doveli su samo Lukmana Harunu, nigerijskog veznjaka iz Monaka za 1,5 milijuna eura. Raspitivali su se Kijevljani za jedno pojačanje koje bi ih moglo vratiti u konkurenciju sa Šahtarom, riječ je naravno o Niki Kranjčaru, no iako je ponuda bila vrlo dobra, Niko ne želi iz Londona ili barem iz Engleske...

Prošlu sezonu ukrajinskog nogometa zaključili su upravo Šahtar i Dinamo susretom finala kupa, a slavili su igrači iz Donjecka sa 2-0. Zadnja dva ukrajinska Superkup susreta između ovih sastava završila su neriješeno, a kako će krenuti ova sezona, pogledajte na kanalu SportKlub.