U prvom kolu skupine B Copa Americe sastaju se reprezentacije Paragvaja i Ekvadora, a u istoj skupini nalaze se još Brazil i Venezuela. Jasno je da je Brazil veliki favorit ne samo skupine, nego i cijelog prvenstva, a za drugo mjesto i prolaz u drugi krug natjecanja najveće šanse ima Paragvaj koji je ipak kvalitetniji i od Venezuele i Ekvadora.

S koliko kvalitete Paragvaj raspolaže dobro se vidi u ofanzivnom dijelu momčadi; izbornik Paragvaja Gerardo Martino na ovogodišnju Copu nije pozvao odličnog napadača Benfice Oscara Cardoza, već se odlučio za iskusnog Roquea Santa Cruza, talentiranog Lucasa Barriosa te polivalentnog Nelsona Valdeza. Iako su ova tri napadača svjetske klase, dojam je da je za Cardoza moralo biti mjesta jer osim što je vrhunski napadač, njegova srčanost i determinacija vrlo su vrijedne kvalitete.

Ekvador ima svega nekoliko igrača koji igraju u Europi, a daleko najpoznatiji je Antonio Valencia, igrač Manchester Uniteda. Velencia je imao vrlo dobru prošlu sezonu s Manchesterom i sigurno će dobro držati sredinu terena, no teško će moći išta učiniti sam protiv vrhunskih napadača Paragvaja. Ekvador je u pripremnim utakmicama za ovogodišnju Copu ostao bez pobjede, odigrali su samo tri remija i upisali jedan poraz. Ekvadorci u pravilu igraju zatvoreniji nogomet i 'na nulu' , a hoće li izdržati i napade Paragvaja, pogledajte na kanalu Arenasport 1.