U sklopu priprema za nadolazeću sezonu, prijateljski nogometni meč odigrat će njemački i austrijski doprvak, odnosno Bayer Leverkusen i Red Bull Salzburg. Kako su pripreme tek započele, ne treba previše očekivati od ovog susreta i ovaj meč poslužit će trenerima da vide u kakvom se stanju nalaze njihovi igrači. Ta se konstatacija više odnosi na trenera Leverkusena, Robima Dutta koji je zamijenio Juppa Heynckesa koji je napustio Bayer i preuzeo Bayern.

Leverkusen je bio aktivan u ovom prelaznom roku, no osim za mladog njemačkog reprezentativca Schurrlea (8 milijuna eura), nisu puno trošili, već su se odlučili za nekolicinu mladih i talentiranih igrača koji se tek trebaju potvrditi. No prelazni rok još nije završio i možda se ipak dogodi kakav veliki transfer, pogotovo ako Bayer pristane prodati Artura Vidala Bayernu: novcem zarađenim eventualnim Vidalovim transferom Leverkusen će morati zakrpati rupu u veznom redu nastalu prodajom Čileanca. Valja dodati da Leverkusen više nije mala hrvatska kolonija; Vidu su utopili Dinamu, a Pamića Duisburgu.

Salzburg će ove sezone igrati kvalifikacije za Euroligu, a za nadolazeće mečeve obranu su pojačali dovođenjem Pasanena iz Werdera, a napad Brazilcem Leonardom iz Brede. Za očekivati je da su igračima noge još uvijek teške pa bi moglo biti dosta izmjena, a tko će bolje odigrati, pogledajte na kanalu Sport 1.