Prije četiri godine u Venezueli, Brazil je s 3-0 svladao Argentinu u finalu 42. po redu Copa Americe i okitio se naslovom najbolje južnoameričke reprezentacije. U obranu titule Brazil kreće ove nedjelje upravo protiv Venezuele utakmicom prvoga kola skupine B u kojoj se još nalaze Ekvador i Paragvaj. Ovogodišnja Copa igra se u Argentini što znači da Brazil može očekivati neprijateljski nastrojenu publiku, no teško da će Venezueli pomoći podrška s tribina; razlika u kvaliteti je prevelika...

Ni Brazil ni Venezuela se nisu baš proslavili u prijateljskim utakmicama odigranim u smislu priprema za nadolazeću Copu. Brazil je odigrao bez golova s Nizozemskom i tijesno pobijedio Rumunjsku, dok je Venezuela dobila Meksiko i primila tri komada od Španjolske. Ipak, nešto slabije izdanje 'Carioca' ne bi trebalo plašiti fanove Brazila jer je poznata stvar da Brazilci prijateljske utakmice ne shvaćaju odveć ozbiljno... Mano Menezes je za Copu Americu pozvao najbolji sastav što znači: na vratima Julio Cesar, u obrani Lucio, Maicon, Dani Alves, zatim u veznom redu: Sandro, Leiva, Elano, Ramires te u napadu Robinho, Neymar, Pato i Fred.

Venezuela ima svega nekoliko igrača srednje kvalitete koji igraju u europskim ligama, većinom u Španjolskoj i Njemačkoj i nema nikakve šanse protiv Brazila, a s koliko će golova u mreži reprezentacija Venezuele otići s terena nakon ovog susreta, pogledajte na kanalu Sport 1.