Ove subote počinje 43. po redu južnoameričko nogometno prvenstvo poznatije pod nazivom Copa America. Natječe se dvanaest reprezentacija podijeljenih u tri skupine, među kojima je i Meksiko koji je dobio specijalnu pozivnicu za ovaj turnir. Na Copa Americi trebao je gostovati i Japan, no morali su odustati zbog posljedica razornog potresa i tsunamija pa ih je zamijenila reprezentacija Kostarike. Prvenstvo se održava u Argentini, a pobjednik prethodne Cope bio je Brazil.

U skupini A, osim domaćina Argentine, nalaze se još Kolumbija, Kostarika i Bolivija. Argentina je veliki favorit ne samo skupine nego i cijelog prvenstva, a i reprezentacija Kolumbije mogla bi igrati zapaženu ulogu na ovogodišnjoj Copi. Zadnjih nekoliko godina kolumbijski nogomet je nestao sa svjetske mape, no nova generacija igrača mogla bi vratiti Kolumbiju u vrh južnoameričkog i u gornji dom svjetskog nogometa. Reprezentaciju Kolumbije na ovogodišnjoj Copa Americi predvodit će nova zvijezda europskog nogometa, napadač Porta Radamel Falcao. Falcao je imao sjajnu sezonu s Portom i ukoliko se povrdi i na reprezentativnoj razini, moći će se nadati angažmanima u najjačim svjetskim klubovima. Njegov partner u napadu je nesuđeni dinamovac Hugo Rodallega koji igra za Wigan, a 'talijanskom' obranom ravnaju Milanov veteran Mario Yepes i Napolijev Zuniga.

Kostarikanci nemaju puno šanse u ovom susretu zbog činjenice da je nedavno završeni Gold Cup igrala najbolja reprezentacija Kostarike, a na Copa Americu poslali su U-23 reprezentaciju pojačanu s nekoliko iskusnijih igrača. Susret Kolumbije i Kostarike pogledajte na kanalu Sport 1.