U drugom kolu skupine B Svjetskog nogometnog prvenstva za žene igraju Novi Zeland i Engleska. Reprezentacija Engleske je veliki favorit ovog susreta ne samo zbog razlike u kvaliteti nego i zbog činjenice da su Engleskinje u prvom kolu kiksale i odigrale skromnih 1-1 protiv Meksikanki. Utakmica protiv Meksika dobro je počela za reprezentaciju Engleske; već u dvadeset i prvoj minuti Fara Williams je zabila za vodstvo Engleske, no Meksikanke se vraćaju desetak minuta poslije. Iako je Engleska do kraja susreta imala više od igre, rezultat se nije mijenjao i obje reprezentacije zaslužile su po bod.

Novi Zeland je u prvom kolu poražen od Japana rezultatom 2-1 i to nakon velike borbe. Japanska reprezentacija je povela na samom početku susreta, no par minuta poslije, Novozelanđanke se vraćaju u igru golom Amber Hearn za 1-1. S tim rezultatom otišlo se na odmor, a nastavak susreta donio je presliku prvog poluvremena; Japanke su napadale, a Novozelanđanke su se dobro branile i kontrolirale susret. Ipak, dvadesetak minuta prije kraja, Aya Miyama zabija za vodstvo Japana, a Novi Zeland unatoč velikom trudu ne uspijeva izjednačiti.

Pobjedom u ovom susretu Engleska bi napravila veliki korak prema četvrtfinalu, a simpatična reprezentacija Novog Zelanda porazom bi izgubila sve šanse za prolazak u drugi krug. Iako je Engleska mnogo kvalitetnija reprezentacija, dojam je da će Novozelanđanke skupo prodati svoju kožu i da Engleska neće lako do pobjede, a kako će utakmica završiti, pogledajte na kanalu Eurosport 1.