U petak prvoga srpnja igraju se polufinalni mečevi Wimbledona u muškoj konkurenciji. Za ulazak u polufinale u srijedu su igrali Nadal i Fish, Murray i Lopez, Tsonga i Federer te Đoković i Tomić. Od četiri najbolje postavljena igrača u polufinale su prošla tri; Nadal, Đoković i Murray, a Roger Federer je nakon nevjerojatnog meča od pet setova izgubio od Tsonge. Federer je vodio s 2-0 u setovima, no Tsonga je smogao snage i dobio tri seta za redom; svi setovi su završili sa 6-4.

U osmini finala Nadal je odigrao vrlo lijep meč protiv Del Potra slavivši sa 3-1 u setovima, no pred kraj prvog seta dogodila se situacija koja je sigurno uplašila navijače Nadala. Naime, nakon jednog forhenda Španjolac se požalio na ozljedu stopala pa je meč prekinut. Desetak minuta je fizioterapeut tretirao Nadalovo lijevo stopalo nakon čega se ovaj vratio na teren te uspješno odigrao meč do kraja. Naknadne pretrage pokazale su da nije u pitanju ozljeda teže vrste i Nadal će moći nastaviti turnir, što je i dokazao pobjedom protiv Fisha sa 3-1 u setovima.

Najveće iznenađenje ovogodišnjeg Wimbledona je plasman Australca naših korjena, Bernarda Tomića, među osam najboljih. Pobjedom protiv Malissea u osmini finala Tomić je postao jedan od najmlađih četvrtfinalista Wimbledona svih vremena, naime, mladi Australac još nije napunio devetnaest godina. U četvrtfinalu Tomić je igrao protiv Đokovića i nakon velike borbe izgubio sa 3-1; pokazalo se da je Tomić dobar, ali još uvijek daleko od Noleta...

Nadal protiv Murraya i Đoković protiv Tsonge: svaki od njih ima kvalitetu za otići do kraja na najprestižnijem svjetskom teniskom turniru, a tko će imati više sreće na travi Wimbledona pratite na kanalu SportKlub.