Navigation Content

Rocky Balboa

Rocky Balboa

Rocky Balboa

Sly Stallone vraća se u ring!

INFO

RedateljSylvester Stallone

GlumciSylvester Stallone, Burt Young, Antonio Tarver, Geraldine Hughes, Milo Ventimiglia, Tony Burton

Sažetak

Umorni Rocky Balboa (Sylvester Stallone) isluženi je dvostruki svjetski prvak u teškoj kategoriji koji otuđen od sina Roberta (Milo Ventimiglia) u New Yorku vodi mali ali uspješni restoran nazvan imenom njegove pokojne supruge Adrian, za kojom tiho tuguje.

Kad računalna simulacija pokaže da bi ostarejli Rocky u zamišljenom susretu mogao pobijediti aktualnog svjetskog prvaka Masona Dixona (Antonio Tarver), on odluči prihvatiti izazov i sudjelovati u ekshibicijskom susretu.

Dok se priprema uz potporu prijatelja Paulieja (Burt Young), Rocky će se početi zbližavati s privlačnom i emotivnom konobaricom Marie (Geraldine Hughes), koja ima razumijevanja za njegovu odanost pokojnoj Adrian.

Također, usporedno s tjelesno i psihički zahtjevnim pripremama za težak meč, Rocky će pokušati obnoviti veze s plahim Robertom...

Šesnaest godina nakon naslova "Rocky 5" koji je režirao John G. Avildsen, redatelj koji je potpisao i izvorni film o fiktivnom boksaču Rockyju Balboi, Sylvester Stallone ("Rambo", "Sudac Dredd", "Specijalist") se vratio liku koji mu je 1977. donio Oscara za najbolji scenarij.

Zasad dvodijelnim serijalom "Plaćenici" te filmovima "John Rambo" i "Rocky Balboa" donedavno gotovo zaboravljeni Stallone je tijekom posljednjih nekoliko godina uspio razmjerno uspješno reanimirati vlastitu karijeru i probuditi nostalgiju za 80-im godinama prošlog stoljeća, kada su žanrom akcijskog filma carevali on i Arnold Schwarzenegger. Vremena više nisu ista i gledatelji nisu naklonjeni akcijskom filmu, zbog čega i vrlo solidni recentni projekti dvojice glumaca, Arniejeva "Posljednja bitka" i Stalloneov "Metak u glavu", bilježe slabe komercijalne rezultate.

U filmu "Rocky Balboa" Stallone je 2006. godine, točno tri desetljeća nakon snažne, slojevite i emotivne sportske drame koja ga je proslavila, derivativnu i mjestimice neizbježno odveć sentimentalnu priču o Rockyju vratio korijenima i boksački ring opet pretvorio u efektnu metaforu stalne životne borbe u pozadini koje je zanimljiva i intrigantna intimna ljudska priča.

Stalloneovi glumački partneri su veteran B. Young ("Elita ubojica", "Bilo jednom u Americi"), mladi M. Ventimiglia ("Tatin sin", serija "Heroji") i G. Hughes ("Duplex", "Gran Torino"), a svakako vrijedi spomenuti i odličnu glazbu oskarovca Billa Contija ("Samo za tvoje oči", "Put u svemir").

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...