Ove nedjelje počelo je Svjetsko prvenstvo u nogometu za žene, a održava se u Njemačkoj. To je šesta po redu svjetska smotra ženskog nogometa, a prije četiri godine u Kini prvakinje su postale Njemice. Njemačka ženska reprezentacija je i ovoga puta favorit prvenstva, a među jače reprezentacije spadaju još Brazil, Francuska i Kina.

Ženska nogometna reprezentacija Japana je srednje kvalitete, što znači da može proći skupinu, ali teško se može umiješati u borbu za medalje. Japanke su prije nekoliko dana odigrale prijateljsku utakmicu protiv Šveđanki i izvukle remi, završilo je 1-1. Početkom proljeća Japanke su osvojile Algrave Cup pobijedivši za redom reprezentacije Finske, Norveške i Švedske. U kakvoj su formi došle na ovo prvenstvo vidjet će se već u susretu prvoga kola skupine B koje igraju protiv Novog Zelanda.

Reprezentacija Novog Zelanda plasirala se na ovo prvenstvo ponajprije zahvaljujući činjenici da je reprezentacija Australije prešla iz nogometnog saveza Oceanije u nogometni savez Azije... Novozelanđankama je ovo treći nastup na svjetskim prvenstvima, a u prethodna dva nastupa izgubile su svih šest susreta primivši dvadeset i jedan gol, a zabivši jedan, i to Kini. Koliko su Novozelanđanke napredovale vidjet će se u utakmici s Japanom, a predvodit će ih veznjakinja Hayley Moorwood koja igra za Chelsea.

Susret prvoga kola Svjetskog nogometnog prvenstva za žene pogledajte na kanalu Eurosport 1.