Debeo je i lijen, sebičan i proždrljiv. Omiljeno jelo: lazanje! Dakako da ste ga prepoznali: to je Garfield, slavni narančasti mačak, rođen 19.6.1978. u stripu kojim se širom svijeta proslavio Jim Davis. Davis je svoga crtanog junaka nazvao po svom djedu Jamesu Garfieldu Davisu (koji je pak ime dobio prema bivšem američkom predsjedniku Jamesu Garfieldu). Trenutačno u osmom od devet života, crtani Garfield junak je najčitanijeg stripa u svijetu i kao takav je zabilježen i u Guinessovoj knjizi rekorda - od 2006. nalazi se u preko 2.570 novina i listova, s bezbrojnim vjernim obožavateljima svih naraštaja (pretpostavlja se da Garfielda danas dnevno čita oko 263.000.000 ljudi u cijelom svijetu).

Podsjetimo se: Garfield živi s vlasnikom Jonom i psom Odiejem. Obično se dosađuje, jede ili spava. Jako voli svog plišanog medvjedića Pucka, a omiljena meta mu je blentavi Odie, koji redovito nasjedne na Garfieldove psine. Jona često dovodi do ludila. Mrzi ponedjeljke zbog neprestane loše sreće, mrzi pauke, ali razgovara s njima, kao i s mačkama, miševima, štakorima, psima, ljudima, drvećem, hranom i klupkom vune...

Garfield je dobio mnogobrojne nagrade i nominacije u svijetu, a dobio je i svoju vlastitu TV seriju Garfield i prijatelji (1988.-1995.). Starom je Garfieldu u hrvatskoj verziji glas dao Martin Sagner, a u novoj verziji Garfield govori hrvatski kroz Filipa Šovagovića.

U originalnom engleskom izdanju iz 1988. u Garfieldu i prijateljima glasove su posudili Thom Huge (Jon Arbuckle), Gregg Berger (Odie), Lorenzo Music (Garfield).

Prikazat ćemo 52 nastavka, a likovima su glasove posudili: Franjo Dijak (Jon, Sheldon), Filip Šovagović (Garfield), Ranko Tihomirović (narator, Orson, Mort), Ozren Grabarić (Wade, Gort), Dražen Bratulić (Roy, Booker), Franjo Dijak (Sheldon, Vort), Jadranka Krajina (Bjelka).