Nakon dva odigrana kola teniskog turnira u Wimbledonu jedini hrvatski predstavnik koji se još uvijek nada prolasku u drugi tjedan turnira je Ivan Ljubičić, no da nije igrao u prvom kolu protiv Čilića, tko zna kakvu bi danas situaciju imali: možda bi imali dvojicu koji se bore za ulazak u četvrto kolo, a možda ni jednoga... Ivan je do sada igrao solidno, a koliko je zaista dobar, pokazat će meč trećega kola protiv četvrtog nositelja Andyja Murraya.

U prva dva kola ispao je određeni broj nositelja, no većinom su u pitanju igrači postavljeni od 20. do 32. mjesta. U turniru više nisu Davydenko, Chela, Čilić, Tipsarević, Verdasco i drugi, a od bolje postavljenih igrača iz turnira su ispali Wawrinka i Troicki (13. i 14. nositelji). Malo je nedostajalo da ispadne peti nositelj Robin Soderling koji se uspio vratiti nakon što je izgubio prva dva seta od Leytona Hewitta.

U ženskom dijelu turnira bilo je više iznenađenja u uvodna dva kola, pa je tako ispala Kineskinja Li Na, senzacionalna pobjednica Roland Garrosa, a ispale su i deseta nositeljica Stosur, petnaesta nositeljica Jelena Janković te Radwanska i Pavlyuchenkova (13. i 14. nositeljice).

Tko će proći treće kolo i ući u drugi tjedan turnira, pogledajte na kanalu SportKlub.