Ivan Ljubičić ostao je jedini hrvatski predstavnik u pojedinačnoj konkurenciji Wimbledona. Nakon poraza Ive Karlovića, Petre Martić i Mirjane Lučić, naš je veteran svladao Ukrajinca Sergija Stahovskog i plasirao se u treće kolo trećeg Grand Slam turnira sezone. Ljubičić je tijekom meča, koji je trajao 114 minuta, iskoristio pet od devet break lopti. Od prvog je trenutka kontrolirao meč i u svim segmentima igre je nadigrao svojega suparnika. Bio je to njihov četvrti susret i treća Ljubičićeva pobjeda.

U sljedećem kolu Ljubičića očekuje četvrti nositelj i glavna domaća uzdanica, Andy Murray. Dosad su igrali šest puta i rezultat je izjednačen. Ljubčić je slavio u posljednjem susretu prošle godine u Pekingu te u Dohi (2007) i Zagrebu (2006), a Murray je bio bolji u Indian Wellsu (2009), Rotterdamu (2009) i Madridu (2006). Murray se u dosadašnjem dijelu turnira doslovno prošetao i svoje protivnike pobjeđivao s lakoćom. Zlobnici bi rekli da našem igraču šanse rastu ukoliko meč bude prekidan zbog kiše jer je Ivanu svaki trenutak odmora dobo došao...

U nedjelju su na rasporedu susreti četvrtoga kola i zaostali susreti trećega kola pa ako se našem igraču sreća osmjehne protiv Murraya, za ulazak u drugi tjedan turnira igrat će vjerojatno protiv Gasqueta. Izravni prijenosi iz Wimbledona su na kanalu SportKlub+.