Ove nedjelje na rasporedu Formule 1 nalazi se Grand Prix Europe koji se vozi u Valenciji. Utrka se vozi ulicama Valencije i zbog toga je uspoređuju s Monakom, no prema kazivanjima pilota Formule 1, staza u Valenciji još je uža, a mjesta pogodna za preticanje gotovo da ne postoje. Osim toga, staza u Valenciji sadrži veći broj zavoja od svih ostalih staza na F1 kalendaru, njih 25.

Staza prethodne utrke Formule 1 u Montrealu bila je otvorenog karaktera: postizale su se velike brzine, a na mnogobrojnim ravnim i širokim dijelovima gledali smo spektakularna prestizanja. Staza u Valenciji je upravo suprotnog karaktera pa će veću ulogu imati vještina pilota nego kvaliteta bolida... Najveće izglede za pole position ima Sebastian Vettel za Red Bull-Renault, no u zadnjoj utrci je dosta griješio pa će biti zanimljivo vidjeti kako će u skučenim okolnostima Valencije reagirati mladi njemački vozač.

Tko osvoji pole position i odabere prave gume, imat će veliku prednost u Valenciji. Tko će biti najbrži u kvalifikacijama za GP Europe u Valenciji, pogledajte na kanalu Kreator F1 uz komentare stručnjaka Mladena Jergovića.