Ovoga četvrtka u Ljubljani se igra jedna vrlo zanimljiva nogometna utakmica. Riječ je o prijateljskom susretu ljubljanske Olimpije i beogradskog Partizana koji se igra povodom proslave 100 godina nogometa u Ljubljani. Utakmica će se igrati na novom stadionu Olimpije u Stožicama, kapaciteta 16.038 mjesta koji je otvoren u kolovozu 2010. godine i vlasništvo je grada Ljubljane.

Iako se radi o prijateljskom susretu u ranoj fazi priprema, ova će utakmica privući puno pažnje: naime, zbog dosta visoke šanse (ukoliko prođu predkola šansa je 1/5) da se prvak Srbije, Partizan, i prvak Hrvatske, Dinamo, sretnu u zadnjem i odlučujućem predkolu Lige prvaka, za očekivati je veliki interes zagrebačke publike, a svakako i Jurčićevog stručnog stožera, odnosno, skautske službe. Partizan je vrlo jak sastav koji je prošle sezone igrao LP i dominantno osvojio prvenstvo Srbije ispred Crvene zvezde koju vodi Robert Prosinečki. 'Veliki žuti' bi sigurno mogao puno toga reći Jurčiću o Partizanu, a nadajmo se da će ga ovaj, ukoliko se zaista Dinamo i Partizan sretnu, i pitati...

Olimpija je prošle sezone zauzela četvrto mjesto na tablici slovenske lige, tako da ove sezone neće igrati europske utakmice pa im je gostovanje Partizana prilika da se pokažu protiv jakog protivnika. Susret Olimpije i Partizana pogledajte na kanalu SportKlub+.